Loopbaanadvies | Erna

"Voor mij was dit dé stap naar zelfstandig ondernemerschap"

Na een verblijf van anderhalf jaar in Maleisië kwam Erna met slechts 2 koffers terug naar Nederland. Door haar grote veerkracht vond ze een nieuw huis en startte ze – met loopbaanadvies van Riforce – haar eigen onderneming.

Erna@4x

Een nieuwe kijk op werk

Nog voor haar verblijf in Maleisië vroeg Erna zich al jarenlang af hoe ze voor zichzelf kon beginnen: ‘In mijn werk vind ik vrijheid en zelfstandigheid heel belangrijk. Keihard werken doe ik graag, als het maar in een flexibele structuur kan. Alleen had ik geen idee in welke branche en hoe ik dat moest doen. Flinke tegenvallers in mijn privéleven, zoals de onverwachte terugkeer uit Maleisië, duwden mij tot stilstand: mentaal gezien was ik volledig uitgeput. Het dwong me om opnieuw te kijken naar mijn mogelijkheden in werk en carrière.’

Stapsgewijs naar zelfstandig ondernemerschap

Op dat moment werkte Erna met een tijdelijk contract als credit controller. Re-integreren in een andere functie binnen dezelfde organisatie was niet mogelijk. Via een tip van een interimmer – die een echte ondernemer in haar zag – besloot ze concrete stappen te zetten naar een eigen bedrijf. Door de afdeling HR werd Erna doorverwezen naar Riforce: ‘Stap voor stap nam de loopbaanadviseur mij mee in het starten als zelfstandig ondernemer in credit control. Hij heeft mij op een positieve en energieke manier via coachingsgesprekken begeleid in het loopbaanadvies. Daarnaast volgde ik gerichte trainingen, bijvoorbeeld in personal branding en het houden van een sterke elevator pitch. Ook bood hij mij heel veel kennis over zelfstandig ondernemerschap die ik anders niet had gehad, zoals de startersregeling van het UWV.

Als zelfstandig ondernemer geniet ik nu elke dag van de flexibiliteit en zelfstandigheid die ik altijd voor ogen had. Ik ben opgelucht en voel me weer energiek!’

Sterk in nieuw werk

Vrijblijvend adviesgesprek

Heb je een vraag of wil je meer info, onze loopbaanadviseurs helpen je graag. Bel: 088 304 1404 of maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Teamfoto transparant