Outplacement

Beëindigt je werkgever je contract of wil je zelf niet verder? Samen vinden we een nieuwe baan

 • Outplacementtrajecten vanaf € 1.850
 • Zo snel mogelijk naar een goedbetaalde baan
 • 86% van onze klanten vindt een nieuwe baan

Direct advies nodig?

Outplacement

Outplacement na ontslag of reorganisatie

Ben je ontslagen, loop je vast in je huidige baan of voert je werkgever een reorganisatie door? Dit zijn lastige situaties waar onze loopbaanadviseur je goed bij helpt. Onderzoekend, positief en doortastend gaan we samen aan de slag om nieuw werk te vinden. Het resultaat: een baan die goed bij je past en waar je energie van krijgt.

Bij Riforce heb je de keus uit drie outplacementtrajecten: Compleet, Compact of Compleet Plus. Kies je voor Compleet outplacement of Compleet Plus outplacement, dan krijg je trajectgarantie. We begeleiden je net zolang tot jij in werkt in een nieuwe, goedbetaalde baan die bij je past.

Zet de 1e stap naar je nieuwe baan: maak vrijblijvend een afspraak!

 

Waarom outplacement bij Riforce?

Icon nieuw werk white

Nieuw werkperspectief

Samen met de loopbaanadviseur ga je aan de slag om nieuw passend werk te vinden. Zodat je weer plezier, energie en geluk vindt in een nieuwe baan.

Icon maatwerk white

Maatwerk

Elk outplacementtraject is maatwerk. Samen bepalen we wat jij precies nodig hebt om op jouw ideale werkplek terecht te komen.

Icon contactpersoon white

1 contactpersoon

Duidelijk en overzichtelijk: tijdens het outplacementtraject heb je contact met 1 vaste loopbaanadviseur.

Icon snelheid white

Snelheid

Voor vragen en advies kun je direct telefonisch bij ons terecht. Het starten van een outplacementtraject is mogelijk binnen 5 werkdagen.

Icon drie trajecten white

Drie outplacementtrajecten

Afhankelijk van je wensen en het beschikbare budget kies je uit drie trajecten: Compleet, Compact of Compleet Plus.

Icon garantie white

Trajectgarantie

Kies je voor Compleet of Compleet Plus outplacement, dan begeleiden we je net zolang tot je een nieuwe passende baan hebt gevonden.

Bij Riforce krijg je trajectgarantie

Kies je voor Compleet of Compleet Plus outplacement, dan begeleiden we je net zolang tot je een nieuwe passende baan hebt gevonden.

Lees meer
Tarieven

Kies nu voor één van onze drie outplacement trajecten

Compact outplacement

€ 1.850,- excl. btw

 

Kort outplacementprogramma tegen een scherpe prijs. Kenmerkend zijn: de korte doorlooptijd van het traject (maximaal 3 maanden) en het actieplan. Hiermee zet je zelf concrete stappen om de arbeidsmarkt actief en doelgericht te betreden. Je ontdekt via tests en gesprekken welke functies en organisaties perfect bij je passen. Daarnaast krijg je toegang tot Jobport en ontwikkel je je sollicitatievaardigheden en competenties.

 • Persoonlijke begeleiding
 • Lengte traject: maximaal 3 maanden
 • Doelgerichte sollicitatietraining
 • Doorlopend toegang tot vacatureplatform Jobport
 • Online ontwikkelen via maatwerkprogramma
 • Gecertificeerd loopbaanadviseur
 • Vrijblijvend intakegesprek

Compleet outplacement

€ 3.750,- excl. btw

 

Volledig outplacementtraject met trajectgarantie: de gecertificeerd loopbaanadviseur begeleidt je net zolang tot je een passende baan hebt bemachtigd. Je krijgt doorlopend persoonlijke advies- en coachingsgesprekken, die je afwisselt met online opdrachten, tests en trainingen om jezelf te ontwikkelen. Via Jobport heb je toegang tot de nieuwste vacatures. Een intensief en persoonlijk traject voor een vast tarief dat je naar jouw nieuwe baan brengt.

 

 • Intensieve persoonlijke begeleiding
 • 100% trajectgarantie
 • Doelgerichte sollicitatietraining
 • Doorlopend toegang tot vacatureplatform Jobport
 • Online ontwikkelen via maatwerkprogramma
 • Gecertificeerd loopbaanadviseur
 • Vrijblijvend intakegesprek

Compleet plus outplacement

€ 5.000,- excl. btw

 

De meest uitgebreide variant in outplacement: het Compleet Plus outplacementprogramma met trajectgarantie. Via intensieve begeleiding en tests vind je branches, organisaties en functies die naadloos bij jou aansluiten. Je krijgt inzicht in wat jouw toegevoegde waarden precies zijn en hoe je deze onderscheidend presenteert. Inclusief carrièremanagement: zodra je werkt in je nieuwe baan heb je de mogelijkheid om periodiek te sparren met je loopbaanspecialist.

 • Op maat gesneden traject
 • 100% trajectgarantie
 • (Her)ontdek je talent en toegevoegde waarde
 • Co-creatie: samen naar je toekomstbestendige vervolgstap
 • Toegang tot waardevolle netwerken
 • Advies en coaching door gecertificeerd loopbaanadviseur
Sterk in nieuw werk

Collectief Outplacement

Als werkgever afscheid nemen van meerdere medewerkers? Onze gecertificeerde loopbaanadviseurs nemen het gehele outplacementtraject voor je uit handen. Via de trajectgarantie krijgen je medewerkers net zolang begeleiding tot zij een nieuwe baan hebben. Zo werk je aan een positieve uitkomst voor werkgever en werknemers.

Veel gestelde vragen over outplacement

Wat is outplacement?

De letterlijke betekenis van outplacement is: ‘alle activiteiten die erop zijn gericht om de werknemer buiten de eigen organisatie werk te laten vinden’. Werknemers die bedreigd worden met ontslag of ontslagen zijn, worden via een outplacementtraject geholpen om een nieuwe betaalde baan te bemachtigen.

Is outplacement verplicht?

Outplacement is in Nederland niet wettelijk verplicht. Wel zijn er afspraken gemaakt in diverse cao’s om medewerkers die ontslagen worden te begeleiden naar ander werk via outplacement. Bij ontslag kunnen werkgever en werknemer op individueel niveau afspraken maken over de vergoeding van de outplacementkosten door de werkgever. Dit kan een van de onderdelen zijn binnen een vaststellingsovereenkomst.

Hoelang duurt een outplacement traject?

Een outplacementtraject duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden, dit is afhankelijk van diverse factoren.

Wat kost outplacement?

De kosten van een outplacementtraject lopen uiteen. Factoren die hierbij een rol spelen zijn de lengte van het traject en de mate van  persoonlijke begeleiding. De kosten variëren van € 1.750,- excl. btw voor een 3 maanden traject tot € 7.500,- excl. btw voor een intensief executive traject.

Wat zijn de voordelen van outplacement voor de werkgever?

Naast dat de werkgever invulling geeft aan zijn verantwoordelijkheid tot goed werkgeverschap, vinden medewerkers aanzienlijk sneller een andere baan dan degenen die geen gebruik maken van een outplacementtraject.

Werknemers hoeven hierdoor minder aanspraak te maken op de WW wat direct een kostenvoordeel oplevert voor de werkgever (minder WW premie).

Wat zijn de voordelen van outplacement voor de werknemer?

Als je gebruik maakt van outplacement heb je bewezen sneller een baan dan in het geval je dit zelf zou doen. Ook krijg je begeleiding bij het ontwikkelen van vaardigheden die je in de toekomst goed kunt gebruiken. Daarnaast vergroot het de kans op de juiste match voor een toekomstige baan.

Wat houdt trajectgarantie in tijdens outplacement?

Trajectgarantie betekent dat we een kandidaat net zo lang begeleiden totdat hij een passende baan heeft gevonden. Dit is van toepassing op Compleet outplacement en Compleet Plus outplacement.

Wat is collectief outplacement?

Collectief outplacement of groepsoutplacement betekent dat als bij een werkgever meer dan 10 arbeidsplaatsen komen te vervallen, de werknemers door een outplacementbureau begeleid worden naar een nieuwe baan.

Kan ik als werknemer outplacement weigeren?

Ja, een werkgever kan outplacement wettelijk gezien niet verplichten. Het outplacementbudget blijft in het geval van weigering bij de werkgever liggen.

Sterk in nieuw werk

Vrijblijvend adviesgesprek

Heb je een vraag of wil je meer informatie, onze loopbaanadviseurs helpen je graag. Bel: 088 304 1404 of maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Teamfoto transparant