2e spoor re-integratie | Suzan

“Ik werd echt gehoord door mijn loopbaanadviseur"

De nasleep van een zware operatie was de aanleiding voor het langdurig ziekteverzuim van Suzan. Ondanks de verwachting dat ze niet meer terug zou keren bij haar werkgever, werkte ze gestaag aan haar herstel en re-integratie. Hierbij werd ze door een team professionals ondersteund, waaronder de loopbaanadviseur. Inmiddels werkt Suzan met veel plezier in een nieuwe parttime functie binnen dezelfde organisatie.

Suzan@4x

Opnieuw alles leren

Al van jongs af aan stelt Suzan strenge doelstellingen voor zichzelf: ‘Na de operatie kon ik helemaal niets meer. Ik moest in het revalidatiecentrum opnieuw leren lopen, eten en drinken. In mijn hoofd dacht ik dat ik alles nog kon en ging alles gewoon door. Ook was ik vastbesloten om weer te gaan werken.’ Ze knokte keihard voor haar herstel en ging fulltime werken. Na een jaar op haar tenen gelopen te hebben, stortte ze volledig in en volgde een jaar ziekteverzuim.

Opnieuw alles leren

Dagelijks wandelen hielp Suzan er bovenop. Vervolgens kwam ze bij de loopbaanadviseur  terecht om te re-integreren: ‘Mijn verhaal kon ik kwijt tijdens de adviesgesprekken met mijn loopbaanadviseur. Ook hielp ze mij bij het solliciteren via Jobport. Verder had ik legio vragen over mijn inkomen, de WIA-uitkering en de financiële risico’s bij gedeeltelijke afkeuring. Op alle vragen had de loopbaanadviseur een duidelijk antwoord.’

De beste oplossing voor elke partij

Het stellen van doelen heeft Suzan ook veel goeds opgeleverd: ‘Het heeft me gebracht waar ik nu ben. Ik ben zelfs terug bij mijn werkgever via het 1e spoor, iets waar ik vanaf het begin af aan voor heb gewerkt. Inmiddels ben ik werkzaam in een nieuwe functie voor 20 uur per week. Verder ben ik voor 50% afgekeurd en kan ik niet tegen al te veel prikkels, wat ik nog wel lastig vind om helemaal te accepteren. Maar ik ben vooral dankbaar dat iedereen – mijn werkgever, de HR-manager, arbeidsdeskundige en loopbaanadviseur – mij in de afgelopen tijd zo goed heeft gesteund en begeleid. Dit is voor elke partij de beste oplossing.’     

Sterk in nieuw werk

Vrijblijvend adviesgesprek

Heb je een vraag of wil je meer info, onze loopbaanadviseurs helpen je graag. Bel: 088 304 1404 of maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Teamfoto transparant