Blog

Werken met plezier en energie in elke levensfase

Zijn wie je bent in je werk

Oa3a3709

In elke levensfase spelen er verschillende onderwerpen en maken we belangrijke keuzes in werk, relaties, vriendschappen en persoonlijke doelen. Vanaf je twintigste levensjaar volgt er grofweg elke acht jaar een nieuwe fase. Hierin vervul je diverse rollen: bijvoorbeeld als werkgever en werknemer, maar ook als partner, vriend, familielid en collega.

Zolang deze rollen dicht liggen bij wie jij bent, geven ze je energie en ben je in balans. Leef je te ver van je natuur en te geforceerd, dan is er kans op disbalans en energielekken waardoor je kwaliteiten zelfs kunnen vervormen.

Met een Reflact©-meting en loopbaanadvies krijg je inzicht in je natuurlijke talenten en jouw unieke set aan skills. Door daar dicht bij te blijven – in al je rollen – raak je (meer) in balans en ben je gelukkig(er) in je werk en je leven.

Oa3a4802

De verschillende levensfases in werk

Elke levensfase kent zijn eigen dynamiek in energie, bezinning en doelen. Iedereen is in een bepaald tijdvak – onbewust, vanuit zijn natuur – ergens op gericht.

In hoofdlijnen zijn de levensfases en aandachtspunten in werk:

Tot 25 jaar | Losmaken en verantwoordelijkheid nemen

Vanaf het moment dat je 20 bent is het schoolse eraf en neem je steeds meer zelf verantwoordelijkheid in je leven. Jongere mensen zitten hoog in hun energie en zijn bezig met het opbouwen van hun leven. Er is relatief meer behoefte om je te manifesteren, waardoor er meer ruimte is voor opbouw dan voor zelfreflectie.

Aandachtspunten: twintigers zijn sneller bereid om van baan te veranderen. Vaak geldt er een sterke gedrevenheid om te scoren. Ontwikkeling in werk en opleiding vindt vaak plaats in de breedte. Om te ontwikkelen zijn ondersteuning en coaching met duidelijke feedback belangrijk. Fysieke en mentale overbelasting liggen op de loer door overal kansen in te zien en ‘ja’ op te zeggen.
Rif icon suitcase star checkmark

25 – 35 jaar | Opbouwfase

Deze periode is een erg drukke tijd: er gebeurt van alles op het gebied van werk, maar ook het starten van een gezin of andere samenlevingsvorm, het kiezen van een woonplaats en het opbouwen van een netwerk zijn aan de orde. Er is veel hectiek, de tijd vliegt voorbij.

Aandachtspunten: werk is van grote betekenis, terwijl de balans tussen werk en privé ook van groot belang is. Vaak is er in deze fase behoefte aan regelmatige gesprekken over het functioneren in werk, loopbaankansen en het maken van carrièrekeuzes.
Rif icon arrows

35 – 45 jaar | Reflectie op werk en leven

Het bouwwerk is (werk, gezin, woning, doelen, netwerk) is meestal gecreëerd en er ontstaat meer ruimte voor reflectie, waarbij vragen spelen als: “Heb ik het juiste bouwwerk gemaakt? Wil ik hier de komende jaren mee verder?” Waarbij de diverse rollen (partner, ouder, teamgenoot, werknemer, werkgever) die je vervult van belang zijn.

Aandachtspunten: er spelen fundamentele vragen rondom, werk, opvoeding en eventueel mantelzorg. In werk heb je een vaste waarde voor de organisatie of je eigen onderneming opgebouwd. Via loopbaanadviesgesprekken geef je meer of een andere betekenis aan je werk.
Rif icon frame person pointing hand

45 – 55 jaar | Senioriteit in werk, kennis delen

Deze fase kenmerkt zich door meer levenservaring, zelfkennis en zelfvertrouwen. Hierin heb je meer ruimte voor een helikopterview en geef je jongeren de wijsheid die je hebt opgebouwd door, zonder er iets voor terug te willen ontvangen.

Aandachtspunt in deze fase: te veel vast willen houden aan het oude, terwijl er juist ruimte voor creativiteit ontstaat in deze consolidatiefase. Nieuwe uitdagingen doen zich voor en andere competenties worden aangesproken.
Rif icon circle person

Vanaf 55 jaar | Bezinning en coaching

De wijsheid als werknemer neemt verder toe. Als medewerker kun je een belangrijke bijdrage leveren aan het inzetten van je expertise en ervaring voor anderen. Er is bijvoorbeeld ruimte om mentor of coach in een bedrijf te zijn.

Aandachtspunt: niet vast blijven zitten in de eerdere fase, blik naar voren richten en niet op het “betere”’ vroeger. Langer werken is afhankelijk van de mate waarin je er plezier aan beleeft en je financiële mogelijkheden.
Rif icon two persons text bubble

Worden wie je bent in je werk

Icon persoon white
Richting geven aan je loopbaan

Werk is een manier om in al je levensfases vooruit te komen. Het biedt perspectief en geeft richting. Maar wat past precies bij jou met jouw unieke talenten? Wat is voor jou belangrijk in de huidige levensfase? Wat drijft je in je werk? Welke persoonlijke dynamiek speelt er en wat is specifiek voor jou van belang?

Icon mensgericht white
Echt weten wat bij je past in werk

De meerwaarde van loopbaanadvies en de Reflact©-meting is dat je inzicht krijgt in jouw unieke set talenten. Je krijgt adviezen om je eventuele onbelichte kwaliteiten te ontwikkelen en eventuele geforceerde competenties te laten voor wat ze zijn. Daarmee weet je wat echt bij je past en welke koers je het beste kunt uitzetten voor jezelf.

Icon reductie white
Werk jij vanuit flow of forced energy?

Als je werkt met een goede verdeling tussen je natuurlijke en aangeleerde competenties, dan ontstaat er meer flow dan forced energy en is de kans op een burn-out of bore-out aanzienlijk lager. Via de Reflact©-meting krijg je inzichtelijk of je bent voldoende bent aangesloten bij je eigen natuur en intrinsieke motivatie. Zo krijg je (nog) meer energie in je werk. In elke levensfase.

Sterk in nieuw werk

Vrijblijvend adviesgesprek

Benieuwd wat een Reflact©-meting en/of loopbaanadvies voor jou kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact op met onze loopbaanadviseur/Reflact©-or.